انواع چرم ها و کاربردهای هرکدام
همان طور که می دانید چرم انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها کاربردهای مخصوص به خودشان را دارند.
در این مقاله قصد داریم انواع چرم ها وکاربرد های هر کدام را به صورت جداگانه برای شا بیان کنیم.
در ادامه می بینید که هر نوع چرم دارای مزیت ها و قابلیت های خاص خودش است . اما نکته مهمی که وجو دارد نگهداری چرم است چون اگر گرون ترین چرم جهان رو هم داشته باشید اما روش نگهداری از آن را بلد نباشید خیلی زود چرمتان را از دست می دهید.
انواع چرم بر اساس استحکام
در بازار بیشترین چرم موجود چرم حیوانی می باشد که چرم حیوانی خودش به سه نوع سبک , نیمه سنگین و سنگین دسته بندی می باشد
چرم سبک
این نوع از چرم ها بسیار نازک می باشند که از پوست حیواناتی چون گوسفند , بز و بزغاله تولید می شوند. و بیشتر در تولید لباس چرم کاربرد دارند. این نوع از چرم به علت نازکی سریع تر دچار چروک شدگی می شود و مراقبت از آن اهمیت زیادی دارد. برای مراقبت از این گونه جرم ها می توانید از اسپری تمیز کننده سطوح چرمی استفاده کنید
چرم نیمه سنگین
چرم نیمه سنگین از پوست حیواناتی مانند شترمرغ و کروکودیل به دست می آید که دارای استحکام بیشتری نسبت به چرم سبک می بااشد. و به علت کمیابی قیمت بسیار بالایی نسبت به بقیه چرم ها دارد . به همین دلیل در تولید روکش صندلی ماشین های لوکس مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی در ساخت وسایل زینتی به کار می روند
چرم سنگین
این نوع جرم از پوست حیواناتی مانند گاو , گاومیش , شتر , گوساله و … ساخته می شود . جرم سنگین در حال حاضر پرطرفدارترین نوع چرم در میان مردم می باشد. این نوع چرم دارای استحکام بالا و زیبایی چشم نوازی می باشد. به دلیل استحکام بالای چرم سنگین از آن در تولید رویه کفی کفش و همچنین کیف های جیبی و دستی با کیفیت بالا استفاده می شود. چرم گاوی فراوان ترین نوع چرم سنگین می باشد که همیشه در دسترس عموم است که همین موضوع باعث می شود که قیمت چرم گاوی نسبت به بقیه چرم ها ارزان تر باشد.
انواع چرم بر اساس نوع دباغی
چرم گیاهی
در دباغی این نوع چرم تا حد امکان از رنگ های گیاهی استفاده میشود و تا جایی که امکان دارد از اسفاده مواد شیمیایی خودداری می شود. برتری که این نوع چرم نسبت به انواع دیگر دارد این است که در هنگام تماس با پوست اسان آسیبس به پوست نمی رساند از مزیت های چرم گیاهی می توان به بوی بهتر , مقاومت بیشتر , شکلگیری ساده تر و همچنین کیفیت بهتر اشاره کرد. که همین مزیت ها باعث شده است که قیمت بیشتری نسبت به انواع دیگر چرم داشته باشند. و همچنین به مراقبت بیشتری نیاز دارند.
چرم کرومی
در دباغی این نوع چرم از فلز سنگین کروم استفاده می شود که معمولا کیفیت کمتری نسبت به چرم گیاهی دارند و معمولا در رویه این نوع چرم ها طرحی را چاپ می کنند تا باعث زیبایی آن شود.
چرم های دیگری هم بر اساس نوع دباغی وجود دارند که کاربرد کمتری نسبت به چرم گیاهی و کرومی دارند که می توان به چرم آلدهیدی , چرم ترکیبی , چرم آلومی و چرم پوسته خام اشاره کرد.
همان طور که دیدی چرم ها انواع گوناگون دارد اما مهم تر از دانستن انواع چرمها بحث تشخیص چرم اصل می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.